FU - Oooo tak, Miałem 300 gr białka Megabola Pro Egg i naprwde czułem jakieś efekty i wcale nie było takie niedobre! Przyswajalność tego białka to aż 92 %. Ja osobiście polecam. 24 zł za 300 g.
Widze ze wszyscy *******ą mój temat ale to nic , może mi ktoś pomoże: 1) Jak hamować głód? Bo momentami sobie nie radzę 2) Często jem udka z kuraka, i są hmm... duże? Jak na moje to az za bardzo, mi się wydaje (wagi nie posiadam) że to z 300g więc miecha tam będzie ponad 50g, dzielić to na 2? Bo tu i przyswajalność mniejsza i jakby nie patrzeć to [...]
[...] zrodla bialka, czyli soi. Na tle odzywek opartych o bialka pochodzace z serwatki, bialko soi mozna spokojnie odstawic do lamusa i to z wielu wzgledow (pierwszy to np.: przyswajalnosc). Jesli nie masz za bardzo kasy, a masz mozliwosc i zapal do samodzielnego przygotowywania posilkow, to radzilbym zainwestowac w piersi z indyka i/lub [...]
usiadz sobie spokojnie sprawdz wszystkie skladniki jakie masz w diecie poszukaj w tabelach i oszacuj ile dostarczasz bialka z pozywienia normalnego i niedobor uzupelnij odzywka a najlepiej brac na dobranoc najlepsza przyswajalnosc licz srednio 1,8-2g/kg ciala bialka Pozdrawiam " Zawsze pod wiatr, nigdy z górki ... "
Mam dylemat pomiędzy tymi rodzajami białka, ponieważ nie toleruję laktozy. Nie stać mnie na drogie WPI bez laktozy, a po porcjach Econo od SFD odczuwałem lekkie wzdęcia (chociaż białko sojowe też się może do tego przyczynić?). Czy jest sens używać w zastępstwie białka sojowego? Jaka jest jego przyswajalność? Już lepsze białko ryżowe od sojowego. [...]
Jaką mam przyswajalność...? O to jest pytanie Na bombie zapotrzebowanie wzrasta, to zastanawiam się czy nie podbić białka do takiej właśnie ilości... Węglowodanów zamierzam dać ok.3-4g/kgmc, a tłuszczy 0,5-1g/kgmc
BCAA działa wyłącznie jako antykatabolik? Bo z tego co czytałem HMB działa jako antykatabolik, a także zwiększa przyswajalność spożytego białka? Czy BCAA ma także inne działanie? Nie chodzi mi o zwiększenie łaknienia, ale o zwiększenie przyswajania spożytego białka.
[...] w organizmie zywym. Denaturacja nie zmienia sekwencji aminokwasowej, a i tak kazde bialko najpierw jest rozbijane w przewodzie pokarmowym na pojedyncze aminokwasy, ktore sa wchlaniane. Oczywiscie jesli by jesc same aminokwasy w czystej postaci, to organizm nie musi zuzywac energii na trawienie, wobec tego przyswajalnosc jest nieco lepsza
Witam! Poniżej prezentuję moją pracę konkursową. Życzę miłej lektury i pozdrawiam. ***Porównanie, niechelatowanych minerałów, z chelatowanymi - plusy i minusy*** Jesteśmy sportowcami. Właściwie nieważne czy dopiero zaczynamy naszą przygodę ze sportem i właśnie pierwszy raz poszliśmy na siłownię, czy też uczęszczamy tam regularnie od ładnych kilku [...]
[...] też jak zjem tytke ryzu, 150g piersi i nie dodam do tego 2 łyzek oliwy to po około godzinie półtorej jestem głodny. Ty jesz duzo wegli które organizm ze wzgledu na ich łatwą przyswajalnosc wchlonie bardzo szybko - część pójdzie na odtworzenie glikogenu a reszta pojdzie ci w fat, bo do wygłodniałego organizmu wprowadzisz sobie nagle duza ilosc [...]
ni będziesz miał takich samych efektów, białko roślinne ze zwierzęcym się uzupełnia aminokwasami, a jak dasz roślinne to nie dostarczysz wsyztskich aminokwasów bo rośłinne nie zawiera pełnej puli no jest to nie możliwe bo tzreba węgli troche zjeść by dostarczyć nawet 100 g białka z węgli To zależy. Białko roślinne (nawet taka soja która ma pełnym [...]
ok, po kolei. "Po treningu posiłek musi miec węgle i dużo białka szybko wchłanialnego. To np Mięcho i ryż. No ale jak walniejsz se taki posiłek to: po pierwsze: za dużó węgli na noc, możesz sie zalać tłuszczem. po drugie: białko szybko się wchłonie i w nocy twoję mięśnie będą zdychać z głodu (chyba że ewentualnie przed snem zasadzisz sobie [...]
Niestety białka serwatkowe odpadają, co mnie bardzo boli, bo jednak ich jest największy wybór jeśli chodzi o smak, cenę, przyswajalność itd. Tu chodzi też o to, że białka pochodzące od krowy strasznie źle wpływają na moją skórę i przez to, że kiedyś byłem osobą co bez mleka i nabiału nie potrafiła żyć tak teraz do tej pory zmagam się z problemami [...]
Ja o tym tylko przeczytałem i chcę teraz wyrobić sobie zdanie na ten temat. Nie jestem zwolenikiem ani przeciwnikiem rozdzielania produktów i sam tego nie próbowałem. Chodzi o to że proces trawienia białka i węglowodanów jest inny. Z tego co czytałem białko potrzebuje kwaśnego środowiska w żołądku, a trawienie węgli zaczyna sie w jamie ustnej i [...]
[...] pisal ze 30g bialka i ile wegli? Czyli wegle wg Ciebie mu nie pomoga w tym aby zmeczone, wyczerpane miesnie przeszly w stan anaboliczny? Aminokwasy rozgalezione ze wzg na przyswajalnosc najlepiej sie do tego nadaja, szybko wykorzystane po treningu sa do syntezy bialka. Wegle o wysokim IG uzupelnia glikogen co razem bedzie wspomagalo dzialanie [...]
tak, to jest zależne od organizmu, jego aktualnych potrzeb no i rodzaju białka, białka roślinne mają raczej to do siebie, że ich przyswajalność jest raczej niższa niż białek zwierzęcych a co za tym idzie również i ryzyka jakichś dolegliwości rośnie.
[...] w portfelu i stac przed kupnem 1kg bialka na miesiac a 3 kg dla mnie sprawa jest oczywista coo bym wybral. A raczej skupil sie nad tym co niektorzy jedza w ciagu dnia i zobaczyl co jest tym naprawde zlem. A sadze ze od bialka zawartego w twarogu czy mleku ma napewno lepsza przyswajalnosc + jest wyizolowane . Cudze chwalicie swojego nie znacie.
W skład V12 HP wchodzą: Mieszanka BCAA Esters Catabloc: L-Leucyna, Etylowy Ester L-Leucyny –wpływa na syntezę mięśni szkieletowych na kilka sposobów: zwiększa wydzielanie insuliny, potężnego anabolika obecnego w naszym ciele, wpływa na aktywność kinazy proteinowej S6, przyspiesza fosforylację białka wiążącego eIf4E oraz wpływa na [...]
Chciałbym kupić z 3-6 kg białka najlepiej w wiaderku.Co myślicie o bio tech USA 4 kg za 230 zł?i jakie jeszcze polecacie w wiaderkach albo butlach BioTech USA masz na myśli Power Protein ? http://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_Protein_Power-opis33602.html Tam jest duży udział słabo przyswajalnych białek sojowych, do tego posmak białek sojowych jest [...]
Chodzi o to, że żelatyna zawiera sporo białka prawie 85 % ale większość z tego to prolina, brakuje jej innych aminokwasów. Dlatego, nie jest zbyt dobrym źródłem białka, ale jeśli połączymy ją np. z mięsem to aminogramy się uzupełnią i już wtedy przyswajalność zwiększa się